U 24. kolu španjolske nogometne lige Real iz Madrida igra protiv gradskog rivala Rayo Vallecana. Zadnjih sezona Real nije imao nikakvih problema s Rayom, no ove nedjelje bi ova utakmica mogla biti ponešto kompliciranija. Nakon 23 odigrana kola Real je sakupio samo devet bodova više od Raya, što je s jedne strane zasluga dobrih igara Vallecana, a s druge strane govori o indolentnosti Reala u Primeri. Otkad je Real zapravo odustao od lova na Barcelonu i pomirio se s gubitkom naslova, Modrić i društvo su pali u prvenstvenoj formi i priuštili si poraze i od klubova tipa Granada. Realu Primera služi za održavanje forme za ključne utakmice Lige prvaka, a takvim okolnostima bi se mogao okoristiti i Rayo.

Rayo Vallecano se prošle sezone borio za ostanak u ligi, no ove sezone lete visoko i trenutno se nalaze u zoni Europske lige. Do kraja sezone Rayo možda i ispusti ovako visoku poziciju, no i sa solidnom sredinom tablice oni će biti zadovoljni - kad bi još uspjeli ostati neporaženi na Santiago Bernabeu, njihovoj sreći ne bi bilo kraja.

Valja nam očekivati Modrića u prvom sastavu jer ga Mourinho redovito stavlja u prvi sastav u utakmicama s nešto slabijim protivnicima. Luka je u formi, što je potvrdio u zadnjoj dionici susreta protiv Uniteda u LP, a to je zaista dobra vijest s obzirom na nadolazeće utakmice reprezentacije.

Hoće li hrabri Rayo kreirati iznenađenje na Bernabeu ili će Real rutinski do još jedne pobjede, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.