Za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka Porto se mora obračunati s Malagom, najugodnijim iznenađenjem prve faze LP. Malažani su do natjecanja po skupinama stigli kroz kvalifikacije i dospjeli u nimalo laku skupinu s Milanom, Zenitom i Anderlechtom - epilog je poznat, Malaga je osvojila prvo mjesto u skupini i to bez poraza. Klub koji trenira Manuel Pellegrini opterećen je velikim financijskim problemima zbog kojih su za narednu sezonu supendirani iz europskih kupova pa im je dvoboj s Portom na neki način ' labuđi pjev ' jer tko zna kada će opet igrati u LP.

Malaga ima vrlo iskusnu momčad sastavljenu od nogometaša prekaljenih u mnogim vrhunskim europskim klubovima - tu su Lugano, Demichelis, Onyewu, Toulalan, Baptista, Joaquin, Saviola, Santa Cruz ; sve od reda tridesetogodišnjaci u dobrom voznom stanju koje nadopunjuju talentirani mladići poput Isca, Portilla i Camacha. Sve u svemu, vrlo zanimljiva momčad.

Porto je ipak favorit za prolazak u četvrtfinale - u snagu portugalske momčadi uvjerili smo se gledajući ih u prvoj fazi LP, budući da su igrali u skupini s Dinamom. Iako više nema Hulka, Periera i dalje ima na raspolaganju vrhunsku momčad u kojoj glavnu riječ vode znalci poput Moutinha, Rodrigueza, Martineza, Lucha Gonzalesa, a kojoj vrata čuva legendarni Helton. Porto igra ozbiljan nogomet i zna odigrati na rezultat, no i Malaga raspolaže zanimljivim kvalitetama.

Hoće li Portugalci ostvariti prednost u svom zmajevom gnijezdu, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr

Na kraju dodajmo jš i ovo:

SUDJELUJTE U NAGRADNOJ IGRI:
Aktivirajte MAXtv To Go uslugu slanjem sms-a sadržaja A na 3636 u periodu od 1. veljače do 28. veljače 2013. i na taj način sudjelujte  u nagradnoj igri te osvojite:
2 x putovanje avionom (Zagreb – München – Zagreb)
2x1 noćenje u hotelu (polupansion) i 2 VIP karte za utakmicu FC Bayern München - Arsenal FC koja će se održati 13. ožujka 2013. godine
2 x nogometna lopta s potpisima cijelog tima FC Bayern München
1 x dres FC Bayern München s potpisom Maria Mandžukića