Dvadeset i drugo kolo njemačke Bundeslige u petak navečer otvaraju Wolfsbug i Bayern. Ovaj susret valja nam promatrati kroz prizmu naša dva ofanzivna reprezentativca, Olića i Mandžukića. Ova dva slavonska bisera u ljetnom su prijelaznom roku doslovno zamijenila klubve - Olić je iz Bayerna prešao u Wolfsburg, a Mandžukić je 'vučji brlog' zamijenio bavarskim gigantom. Ola je na zalasku karijere i u Wolfsburg ga je doveo Magath prije svega zbog iskustva i radnih navika, a transfer našeg reprezentativnog Đilkoša u Bayern pokazao se kao pravi pogodak Bavaraca. Mandža trpa redovito i dijeli mjesto prvog strijelca Bundeslige, a od statusa zamjene za Gomeza pretvorio se u udarnu špicu Bayerna.

Tijekom utakmice protiv Wolfsburga Mandžukić će se na terenu sigurno sresti i s Ivanom Perišićem koji od ove zime također igra za Vukove - dosadilo mu je sjediti na klupi Borussie iz Dortmunda pa je otišao u klub gdje će igrati; je li pogriješio, pokazat će vrijeme...

Bayern je u prilično komotnoj situaciji - mirno sjedi na vrhu Bundeslige s 15 bodova ispred Borussie Dortmund pa se može skoncentrirati na nadolazeće susrete Lige prvaka i polako se pripremati za eru Guardiola. Bavarci su pregazili Vukove u prvom dijelu sezone rezultatom 3-0, a zadnja dva gola u tom susretu zabio je upravo Mandžukić. U tom dijelu sezone Wolfsburg je igrao slabo zbog čega je Magath dobio otkaz, a dolaskom novog trenera Hackinga situacija se ponešto promijenila - Wolfsburg je zaigrao bolje te je u drugom dijelu prvenstva uzeo sedam bodova iz četiri odigrana susreta.

Može li Wolfsburg prekinuti pobjednički niz Bayerna, pogledajte na kanalu Eurosport 2.