Navigation Content

Prvi koji naiđe

Prvi koji naiđe

Le premier venu

Između senzibilne djevojke, beskućnika i policajca stvara se ljubavni trokut...

INFO

RedateljJacques Doillon

GlumciClémentine Beaugrand, Gérald Thomassin, Guillaume Saurrel, Gwendoline Godquin

Sažetak

Mlada Camille (Clémentine Beaugrand) senzibilna je Francuskinja dvadesetih godina prilično nezadovoljna monotonim i ispraznim životom u dobrostojećoj obitelji. Želeći unijeti malo živosti i zanimljivosti u svoju svakodnevicu, Camille odluči svoju ljubav planski pokloniti osobi za koju zaključi da joj je najpotrebnija.

A to je beskućnik Costa (Gérald Thomassin), grub i otresit skitnica koji živi u bunkeru te iza kojeg je propala veza s Gwendoline (Gwendoline Godquin), s kojom ima kćer Kimberley (Noémie Herbet). Ne samo što Gwendoline ne želi imati nikakve veze s Costom, već o njemu ni jednu dobru riječ ne može reći ni njegov otac (J. Garachana).

Dok se Costa vrlo agresivno odnosi prema Camille, ona se sve više sviđa njegovom nekadašnjem prijatelju Cyrilu (Guillaume Saurrel), policajcu koji je imao kratku vezu i s Gwendoline. Iako je naklonost između nje i Cyrila obostrana, Camille se ustručava stupiti u odnos s policajcem. Odnosi u neobičnom ljubavnom trokutu dodatno će se zakomplicirati kad trgovac nekretninama (F. Damiens) Camille predloži seks za novac...


Intrigantna i slojevita psihološka romantična egzistencijalna drama uglednog francuskog scenarista i redatelja Jacquesa Doillona (Mali kriminalac, Petnaestogodišnjakinja, Mala braća), izuzetno darovitog art-filmaša višekratno nagrađivanog na festivalima u Cannesu i Berlinu, umnogome podsjeća na neko ostvarenje glasovite francuske braće Jean-Pierrea i Luca Dardennea (Dijete, Obećanje).

Riječ je o vrlo sugestivno režiranom i naglašeno atmosferičnom djelu koje na vrlo suptilan, poetičan i meditativan način tematizira egzistencijalne drame osebujnih likova te njihovih složenih psiholoških, socijalnih i emotivnih stanja.

Izražen socijalni kontekst i gotovo dokumentaristički verizam dodatne su vrline djela koje osvaja ne samo galerijom karakterno efektno iznijansiranih likova te prikazom njihovih kompleksnih međuodnosa, nego i dojmljivom fotografijom Hélene Louvart, među ostalim suradnice Wima Wendersa na nagrađivanom biografskom art-dokumentarcu 'Pina', kreiranjem impresivnog ozračja pesimizma i egzistencijalne tjeskobe te vrlo uvjerljivim i životnim dijalozima. U glavnoj ulozi nastupa debitantica C. Beauregard, a njezini su partneri Doillonov čest suradnik F. Thomassin (Mali kriminalac) i markantni G. Saurrel.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...