Navigation Content

Priča o legendi: Cesta 66

Priča o legendi: Cesta 66

Billy Connolly's Route 66

Komičar svjetskoga glasa i zaljubljenik u motocikle Billy Connolly zaputio se u osvajanje najpoznatije ceste na svijetu!

INFO

Sažetak

Cesta 66, koja se proteže od Chicaga u saveznoj američkoj državi Illinois do Los Angelesa u Kaliforniji, službeno je zatvorena prije 25 godina. No snalažljivi Billy Connolly
uspio se domoći starih autokarata kako bi nam pokazao zakutke legendarne ceste.

Ovaj put kulturološki je veoma važan pa ćemo se upoznati sa značajnim povijesnim likovima i mjestima: od gangstera Ala Caponea i njegovih nezakonitih poslova s dopremom alkohola u vrijeme prohibicije, do 'tajnoga grada' Los Alamosa u Novome Meksiku, gdje su znanstvenici razvili i testirali atomsku bombu.

Tijekom ovog neobičnog putovanja Billy će nam otkriti brojne tajne glasovite legende, Ceste 66!

BIOGRAFIJA
William 'Billy' Connolly Jr., nositelj Ordena zapovjednika reda Britanskog Carstva, rođen je 24. studenoga 1942. Ovaj komičar, glazbenik, voditelj i glumac u rodnoj je Škotskoj poznat po nadimku Faca. Početkom '60-ih godina prošloga stoljeća bio je zaposlen u brodogradilištu u Glasgowu, gdje je radio kao varilac.

Taj je posao napustio kako bi se posvetio pjevanju u sastavu 'Humblebums', da bi naposljetku završio u solističkim vodama. Početkom 70-ih profilirao se u komičara, čime se bavi i danas.

Okušao se i u glumi pa je tako odigrao uloge u sljedećim filmovima: 'Nemoralna ponuda' (1993.), 'Muppeti i otok s blagom' (1996.), 'Gospođa Brown' (1997., nominiran za BAFTA-u), 'Sveci protiv mafije' (1999.), 'Čovjek koji je tužio Boga' (2001.), 'Voda' (1985.), 'Posljednji samuraj' (2003.), 'Tijek vremena' (2003.), 'Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja' (2004.), 'Garfield 2' (2006.), 'Sezona lova' (2006.), 'Sezona lova 2' (2008.) i 'Dosjei X: Želim vjerovati' (2008.).

Ulogu Noe MacManusa reprizirao je u nastavku filma 'Sveci protiv mafije', a u 'Gulliverovim putovanjima' (2010.) glumio je kralja Liliputanaca.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...