Ovoga četvrtka kreće eliminacijska faza Europske lige, no za razliku od od Lige prvaka, u doigravanju EL sudjeluju 32 kluba - igraju se utakmice 1/16 finala. Kako u ovoj fazi EL sudjeluje i osam klubova koji su jesenas igrali LP i osvojili treća mjesta, ždrijebom su izvučeni mnogi jaki parovi koji su možda i jači od nekih parova osmine finala LP. U tu skupinu svakako spada i dvoboj Zenita iz St. Petersburga i Liverpoola.

Lanjski prvak Rusije je Ligu prvaka igrao u skupini C, no pored Milana i Malage nije uspio proći u doigravanje pa se morao zadovoljiti Europskom ligom. Rusi su prije pet godina osvojili EL, no od tada su im apetiti  porasli - slijedom velikih ulaganja izgradili su snažnu momčad i žele redovito igrati važne role u LP. Ta konstatacija sugerira da bi motivacijski faktor Zenita ovoga puta mogao biti nešto niže razine, no Rusima je definitvno veći problem činjenica da je ruska Premier liga u zimskome mirovanju pa su zadnjih tjedana igrali samo prijateljske utakmice.

Liverpool je gladan uspjeha i ponovne afirmacije na međunarodnoj sceni, a s obzirom da su Redsi u punom natjecateljskom zamahu, morat će preuzeti ulogu favorita. Liverpool je u zadnje vrijeme donekle popravio formu, no u Premier League i dalje igraju ispod razine koja se od njih očekuje te će teško stići do mjesta koje vodi u LP. Europska liga je jedino natjecanje u kojem Redsi mogu do trofeja ove sezone pa valja očekivati da će Gerrard i društvo za susret sa Zenitom biti propisno 'našpanani'.

Zenit protiv Liverpoola pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr