Najatraktivniji par osmine finala nogometne Lige prvaka čine Real iz Madrida i Manchester United. Prava je nogometna nesreća da se ova dva europska giganta sretnu već u tako ranoj fazi natjecanja jer, realno gledano, vrijede polufinala. Direktni krivac za to je poludirigirani ždrijeb, a posredni krivac je aktualni njemački prvak, Borussia Dortmund koja je natjecanje u skupini završila ispred Reala i tako Ronalda i društvo poslala ravno na United.

Real je ove sezone već igrao nogomet protiv jednog Manchestera - u skupini D Lige prvaka igrao je i City, no neslavno je završio natjecanje na zadnjem mjestu skupine. Ne bi se moglo reći da će se United željeti revanširati za ispadanje Građana iz LP jer su ta dva kluba ljuti rivali, no da će htjeti obraniti boje nogometnog Manchestera, to je sigurno.

Glavna priča ovog derbija je, naravno, Ronaldo - sjajni Portugalac je svoju punu nogometnu afirmaciju doživio upravo pod palicom starog Fergusona, a u sadašnjoj momčadi Uniteda ima puno Ronaldovih suigrača iz tog vremena koji ga dobro poznaju. Ronaldo je napustio United prije tri i pol sezone i može se reći da je dodatno napredovao; na vjerojatnu nesreću Crvenih vragova u ovom susretu...

Teško je prognozirati ishod ovog susreta jer i jedni i drugi imaju vrhunske momčadi i igraju u dobroj formi, a jedino je na planu motivacije Real u prednosti. Kako je poznato, Madriđani su se već oprostili od obrane naslova Primere i sav svoj fokus prebacili su na Ligu prvaka gdje žele otići do kraja i tako spasiti sezonu. Ni United ne bi imao ništa protiv 'Kante s ušima', no njihov primarni cilj ove sezone je osvojiti Premier ligu.

Real je domaćin i morat će napasti, što će ostaviti puno prostora Rooneyu i Van Persiu da se razmašu i pokušaju kazniti kakav previd Realove obrane. Jača strana Reala je napad, dok mu je obrana prilično propusna; United je, s druge strane, kompaktniji i bolje izbalansiran. O prolasku u četvrtfinale natjecanja odlučit će detalji, a hoće li tko ostvariti prednost u prvom susretu, pogledajte na kanalu HRT 2.