Ždrijeb je htio da se u osmini finala nogometne Lige prvaka sastanu Shakhtar iz Donetska i Borussia iz Dortmunda, dvije momčadi koje su u prvoj fazi natjecanja demonstrirale odličan nogomet i čiji je dvoboj prema prikazanoj igri vrijedan polufinala Lige prvaka.

Ukrajinski sastav se u zadnjoj dekadi pretvorio u jedan od ponajboljih europskih nogometnih kolektiva, a zasigurno su najbolji sastav europskog istoka. Poznata je stvar da je kapetan Shakhtara naš reprezentativni kapetan Darijo Srna, a da u napadu Rudara igra i naš Brazilac Eduardo Da Silva. Kako je Shakhtar ove zime prodao ofanzivnog veznjaka Williana bogatom Anzhiu za 35 mil. eura, Dudu bi u nastavku prvenstva mogao dobivati više prilika da pokaže svoj talent. U prvom susretu osmine finala Shakhtar mora pokušati dohvatiti kakvu-takvu prednost jer Dortmundov Westfallen nije pravo mjesto za nadoknađivanje rezultatskog minusa.

Nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu Borussia Dortmund se posložila kako spada i ponovo počela igrati nogomet na najvišoj svjetskoj razini. Svojim partijama u prvoj fazi LP protiv Reala i Manchester Cityja zadivili su nogometnu javnost - i rezultatima i atraktivnom igrom. Žuti iz Dortmunda bi ove sezone mogli dogurati daleko u Ligi prvaka, naravno ako prođu izrazito neugodni Shakhtar.

Dvoboj Ukrajinaca i Nijemaca mogao bi ponuditi sjajan ofanzivni nogomet s puno prilika, atraktivnih poteza te golova, a hoće li tko ostvariti prednost, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr