Derbi 31. kola druge engleske nogometne lige, Championshipa, igra se u petak navečer, a sastaju se dva ozbiljna pretendenta za promociju, Watford i Crystal Palace. Svoje dobre plasmane, četvrto i peto mjesto na tablici, oba kluba u velikoj mjeri moraju zahvaliti svojim trenerima - Watford od ove sezone trenira proslavljeni Gianfranco Zola, a Crystal Palace je početkom studenog preuzeo Ian Holloway, nekadašnji trener Blackpoola. Holloway je sa sobom poveo i iskusnog napadača Kevina Phillipsa koji i u četrdesetoj godini života zabija, no nije se uspio nametnuti pored raspoloženog Glenna Muraya koji je ove sezone već zabio fantastičnih 25 golova. Valja spomenuti da za Crystal Palace igra nova buduća zvijezda engelskog nogometa Wilfried Zaha kojeg je prije par dana kupio Manchester United za velikih 12 milijuna eura, a Ferguson ga je ostavio u CP do kraja sezone.

Prvi napadač i strijelac Zolinog Watforda je Čeh Matej Vydra, koji je u klub stigao na posudbu talijanskim vezama iz Udinesea - dvadesetogodišnji Čeh je ove sezone zabio 19 golova i dodao još devet asitencija. U ovome trenutku u nešto boljoj formi je Watford koji je dobio četiri od zadnjih pet prvenstvenih susreta, no i Crystal Palace je slavio u zadnjem kolu protiv Charltona.

Do kraja sezone je ostalo još petnaest kola, a Watford i Crystal Palace se bore za drugo mjesto na tablici koje donosi izravnu promociju - zbog takvih okolnosti ovaj meč je vrlo važan za oba sastava jer, kako je poznato, pobjeda protiv direktnog rivala vrijedi dvostruko...

Watford protiv Crystal Palaca na kanalu SportKlub.