U četvrtak navečer na rasporedu je novi El Clasico i to košarkaški - Real i Barcelona igraju četvrtfinale španjolskog košarkaškog kupa - Copa del Rey. Prije nekih tjedan dana ova dva sportska giganta su odmjerila snage i u nogometnom kupu, a prednost je stekla Barcelona; košarkaški kup igra se na jednu utakmicu pa bolje stoje akcije Reala.

Real je odlično krenuo u ovu sezonu i nakon dvadeset odigranih kola čvrsto drži vodeću poziciju u ligi s 19 pobjeda i samo jednim porazom. I u Euroligi Realovci igraju dobro i izvjesno je da će dohvatiti eliminacijsku fazu natjecanja - u prvoj fazi Eurolige Real je upisao tri poraza, no u drugoj fazi još su nepobjeđeni. Jedini prvenstveni poraz ove sezone Real je upisao upravo protiv Barcelone - bilo je to na izmaku lanjske godine, a nakon te pobjede Barca je popravila razinu svoje igre i ponovo postala konkurentna u Spagnoli.

Napomenimo još da je naš reprezentativni centar Ante Tomić ove sezone zamijenio dres Reala onim Barcelone te da je u spomenutoj pobjedi Katalonaca igrao važnu ulogu. Tomiću sigurno neće nedostajati motiva protiv bivših suigrača, a njegov dobar učinak od velike je važnosti za Barcu.

Real je prošle sezone osvojio košarkaški Copa del Rey pobijedivši u finalnom susretu Barcelonu, a hoće li im se Katalonci revanširati, pogledajte na kanalu Arena 1.