Navigation Content

Snivaj, zlato moje

Snivaj, zlato moje

Snivaj, zlato moje

Sentimentalna komedija o zagrebačkom predgrađu od svršetka Drugoga svjetskog rata i desetak godina poslije

INFO

RedateljNeven Hitrec

GlumciAlan Malnar, Ivan Glowatzky, Ljubomir Kerekeš, Ines Bojanić, Tena Gajski, Vlatko Dulić, Danko Ljuština

Sažetak

'Snivaj, zlato moje' sentimentalna je komedija u rasponu od neodoljivo smiješnoga do tragikomičnog. Snimljena prema romanu Ivana Pahernika, scenarista Hrvoja Hitreca, priča je to o zagrebačkom predgrađu od svršetka Drugoga svjetskog rata i desetak godina poslije, o ljudima koji se humorom i pjesmom spašavaju od tjeskobne svakodnevice te vremenu usprkos čuvaju svoje običaje i način života.

Polazeći od obitelji, dočarana je Trešnjevka na način na koji je nekada disala, prikazujući trešnjevačke purgere, gdje u pozadini komedije vreba tragičnost ljudske sudbine.

U središtu zbivanja je obitelj Škrinjar, koja živi u oskudici u trešnjevačkoj prizemnici. Tomica Škrinjar je od djetinjstva zaljubljen u lijepu Janju, pa kao dječak, a zatim i mladić, ne primjećuje da u kući do njegove izrasta jedna druga ljepotica, Tonka.

Posebnu boju i atmosferu daje niz likova iz predgrađa, koji zajedno čine neponovljivi mikrokozmos...

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...