Prvu ovogodišnju nogometnu utakmicu reprezentacija Hrvatske odigrat će protiv Južne Koreje u Londonu na stadionu Craven Cottage. Izbornik Štimac za susret protiv Koreanaca nije pozvao sve igrače na koje se oslanjao u prethodnim utakmicama svog mandata - četiri mladića koja su ove zime promijenila klub (Radošević, Perišić, Kovačić, Vida) odlučio je odmoriti i dozvoliti im da se posvete klupskoj karijeri. Od spomenute četvorke zapravo bi samo Perišić i Vida mogli nedostajati jer su se već etablirali u reprezentativnom dresu, dok će vrijeme Kove i Radoševića tek doći.

Za utakmicu s Koreancima Štimac je pozvao neke igrače koje dugo nismo vidjeli u dreu reprezentacije - među Vatrene se vratio Olić, a nakon pauze duge više od godinu dana dres reprezentacije obući će i Petrić - valjda zato što se susret igra na Craven Cottageu njegovog Fulhama. Od potencijalnih debitanata tu su Ademi i Andrijašević.

Valja biti iskren i priznati da pod ravnanjem Štimca Hrvatska ostvaruje bolje rezultate nego što je to igrom zaslužila. Dvije tijesne pobjede protiv slabe Makedonije, rutinski odrađen Wales i sretni remi u Belgiji dobro izgledaju na tablici naše skupine, no pravi izazovi tek dolaze, a za njih se valja dobro pripremiti i naći pravu igru jer sreća je varljiva...

Vatrenima krajem ožujka stiže najvažnija utakmica ovih kvalifikacija - domaći susret protiv Srbije; ako taj susret dobijemo, otvaraju nam se dobre perspektive, no u slučaju kakvog kiksa, Brazil će ostati jako daleko... Nadajmo se da će Vatreni već u Londonu pokazati svu raskoš talenta i podsjetiti nas na dane kad smo igrali dobar nogomet. Pobjeda protiv Koreanaca uz dobru igru treba nam za 'mir u kući', a hoćemo li do nje i doći, pogledajte na kanalu HTV 2.