Vjerojatno najjači prijateljski susret europskih nogometnih reprezentacija ove srijede odigrat će Francuska i Njemačka. Dva velika rivala igrala su prijateljski meč prije nekih godinu dana u Bremenu, a slavili su Francuzi rezultatom 2-1; ovaj pariški meč prilika je Nijemcima i niihovom izborniku Lowu da poravnaju račune.

Oba trenera pozvala su svoje gotovo najjače snage pa ćemo tako u dresu njemačke reprezentacije vidjeti Reusa, Gotzea, Mullera, Khediru, Klosea i ostale, a u dresu Tricolora zaigrat će Giroud, Benzema, Ribery, Varane, Evra i drugi. Prava revija vrhunskih nogometaša.

Nijemci su prošlu godinu završili s dva neplanirana remija - prvo su šokantno remizirali sa Šveđanima (via Ibrahimovć) i to nakon što su vodili 4-0, a zatim su odigrali bez golova s Nizozemcima u prijateljskom meču. Moćni Elf je bez obzira na kvalifikacijski remi sa Švedima zadržao prvu poziciju u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a tamo će vjerojatno i ostati. Francuzi imaju tu nesreću da se nalaze u skupini sa Španjolcima, no prvi meč protiv Furije odigrali su iznad očekivanja i uzeli bod na najtežem gostovanju na planeti. Kako drugi susret s Furijom igraju krajem ožujka, njima je ova provjera vrlo važna.

Snažnu Njemačku protiv motivirane Francuske pogledajte na kanalu Arena 1.