Diljem Europe ove srijede igraju se brojni prijateljski nogometni susreti; stiglo je  vrijeme za nove reprezentativne akcije. U drugoj polovici ožujka kreće nastavak kvalifikacija za odlazak na SP 2014 u Brazilu, pa su ove prijateljske utakmice prava prilika da se igrači 'osjete' prije važnih kvalifikacijskih mečeva.

Jednu od jačih utakmica morale bi odigrati reprezentacije Nizozemske i Italije, dva europska nogometna giganta koja i ove recentne kvalifikacije odrađuju očekivano dobro - Nizozemci su po svom običaju jako krenuli u kvalifikacije i već na startu pokazali da ih promjena trenera nije zasmetala - imaju četiri pobjede iz četiri susreta i gravitiraju prema Brazilu. Talijani su također vodeća momčad svoje skupine, no uz tri pobjede imaju i remi u Bugarskoj.

No, valja primijetiti da ova dva rivala ne vole igrati prijateljske susrete i da u njima ostvaruju bitno slabije rezultate - sredinom studenog Nizozemci su odigrali mršavi remi bez golova s Njemačkom, a Talijani izgubili na svom terenu od Francuske. Ipak, prilikom sudara Azura i Oranja na terenu će se naći velika koncentracija nogometne kvalitete, što je garancija da susret neće biti dosadan.

Nizozemsku protiv Italije pogledajte na kanalu SportKlub+.