Kao i obično, uvertiru seniorskim međunarodnim nogometnim dvobojima čine susreti mladih reprezentacija, a ovoga utorka imamo prilike provjeriti koliko je jaka mlada engleska nogometna reprezentacija. Mladi Englezi igraju prijateljski meč protiv Šveđana, a sve u smislu priprema i održavanja forme pred nadolazeće Europsko U 21 nogometno prvenstvo koje se ovoga proljeća igra u Izraelu.

Mlada engleska reprezentacija postiže odlične rezultate - protutnjali su svojom kvalifikacijskom skupinom ostvarivši sedam pobjeda i jedan tijesni poraz, a zatim su u dodatnim kvalifikacijama s lakoćom riješili Srbiju - epilog tog meča je, nažalost, bio pravnoga karaktera. Mladi Englezi su u zadnjih godinu i pol dana upisali samo jedan poraz (Belgija) pa se čini da reprezentaciji Tri Lava slijedi zanimljiva budućnost. Nositelji igre U 21 Engleske u velikom broju dolaze iz Liverpoola - sva tri glavna veznjaka reprezentacije, uključujući kapetana Hendersona, su igrači Redsa uz još dva defanzivna igrača.

Mladi Šveđani se kvalitetom ne mogu mjeriti s Englezima iako i oni u svojim redovima imaju zanimljivog materijala - spomenimo kapetana Oscara Hiljemarka iz PSV-a te Hrgotu iz Monchengladbacha koji je zabio na reprezentativnom debiju. Talentirani napadač Guidetti zbog ozljede ne konkurira.

Hoće li mladi Englezi nastaviti niz pobjeda, provjerite na kanalu SportKlub.