Vodeća momčad četvrte engleske nogometne lige, Gillingham, u 31. kolu dočekuje Wycombe Wandererse. Iako je riječ o četvrtom razredu engleskog nogometa kojeg na Otoku zovu League 2, nogometna kvaliteta je sasvim solidna, stadioni su puni, a suđenje korektno. Realno gledano, mala je razlika između engleske druge i četvrte lige i nerijetko se dogodi da se koji niželigaš prošeće u par godina sve do Championshipa ili kao Southampton do Premier lige.

Sastav Gillinghama je do prve pozicije stigao prije svega dobrom obranom - primaju manje od gola po utakmici. Kako Gillingham ima deset bodova prednosti ispred četvrtog Northamptona, već sad je izvjesno da će ove sezone ostvariti promociju u viši rang.

Niže engleske lige često su utočište za prvoligaške igrače u zrelim nogometnim godinama koji još uvijek žele igrati, pa tako u redovima Gillinghama i dalje uspješno igra Jamajkanac Deon Burton (36) koji je nekad igrao u prvoj ligi kao i Gareth Ainsworth koji će uskoro napuniti četrdesetu, a sad brani boje Wycomba.

Kolika je razina nogometne kvalitete u četvrtom razredu engleskog nogometa, provjerite na kanalu SportKlub.