Srpski dokumentarni film 'Cinema Komunisto' nas vodi na putovanje kroz ostatke Titove filmske industrije ispitujući uspon i pad jugoslavenske filmske iluzije. Leka Konstantinović bio je 32 godine Titov osobni kinooperater. U tom razdoblju prikazao mu je ukupno 8801 film, o čemu je vodio uredne bilješke.

Zajedno s redateljem Veljkom Bulajićem, Titovim omiljenim glumcem Batom Živojinovićem i direktorima i zaposlenicima Avala filma Leka govori o tome kako je maršal Tito koristio filmsku industriju da stvori 'službeni narativ' nove države - Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Od natrule scenografije u 'gradu duhova', u koji se pretvorila moćna Avala, do predsjednikove privatne dvorane za projekcije, pratimo čovjeka koji je opsesivno svake noći gledao filmove dok je danju, upravljajući zemljom, čitao, pa čak i prepravljao scenarije budućih filmova. Uz pomoć odlomaka iz više od 60 zaboravljenih jugoslavenskih filmova, 'Cinema Komunisto' je priča o Jugoslaviji na način na koji ona nikad nije ispričana na filmskom platnu.

Otkrijte tajne pulskog festivala, rušenja mosta na Neretvi, Titove opsesije kinematografijom i opsesije stranih glumaca i redatelja Titom, koji su redovito snimali u Jugoslaviji.