Navigation Content
Jedan dan

One Day

Nakon provedene zajedničke noći na dan diplome, Dexter i Emma odluče ostati samo prijatelji, no idućih 20 godina životi će im se ispreplitati...

INFO

RedateljLone Scherfig

Glumci Anne Hathaway, Jim Sturgess, Tom Mission, Patricia Clarkson, Jodie Whittaker, Tim Key

Sažetak

Na dan svoje mature na sveučilištu u Edinburghu 15. srpnja 1988. godine Emma Morley (Anne Hathaway) upozna svog vršnjaka Dextera Mayhewa (Jim Sturgess). Iako noć provedu zajedno, Emma i Dexter odluče ostati samo prijatelji, ne znajući da će tijekom sljedeća dva desetljeća njihovi životi krenuti u različitim smjerovima, te da će se kroz to razdoblje na datum kad su se upoznali ponekad i sretati.

Sljedeće godine 15. srpnja Emma radi kao konobarica u meksičkom restoranu u Londonu, a Dexter putuje svijetom vrijeme provodeći u opijanjima i površnim vezama s djevojkama. Dok on postaje uspješan voditelj kasnonoćnog TV showa, Emma počinje karijeru školske učiteljice te se zbližava sa simpatičnim Ianom (Rafe Spall), komičarom kojeg ne smatra duhovitim.

Tijekom sljedećih godina Dexter će se suočiti s teškom bolešću svoje majke Alison (Patricia Clarkson), te s činjenicom da se ni njoj ni njegovom ocu Stevenu (Ken Stott) ne sviđa razvoj sinove karijere. A kad shvati da ju veza s Ianom sve više guši, Emma će se ponovno naći s Dexterom. No njihov susret neće biti nimalo ugodan...


Intrigantna i emotivna romantična drama s popularnom Anne Hathaway (Planina Brokeback, Vrag nosi Pradu, Vitez tame: Povratak) u glavnoj ulozi, uspjela je adaptacija istoimenog bestselera britanskog pisca i scenarista Davida Nichollsa (Simpatico, Velika očekivanja, TV serija 'Tess iz porodice D´Urberville').

Riječ je o zasad posljednjem ostvarenju ugledne i nagrađivane danske redateljice Lone Scherfig, autorice berlinskim Srebrnim medvjedom ovjenčane i prema pravilima Dogme 95 realizirane romantične drame 'Talijanski za početnike', te hita 'Sve o jednoj djevojci', nastup u kojem je Carey Mulligan donio nominaciju za Oscara.

I današnji je film pedantno i prilično sugestivno režirana, odlično glumljena te naglašeno atmosferična priča o odrastanju i sazrijevanju, o suočavanju sa životnim izazovima i porazima, o (ne)mogućoj ljubavi i prolaznosti života te o složenim obiteljskim i međuljudskim odnosima kroz koje se profiliraju slojeviti i međusobno oprečni karakteri protagonista.

Partner Anne Hathaway je izvrsni Jim Sturgess (21, Atlas oblaka), a u sporednim ulogama nastupaju R. Spall (Prometej, Pijev život) te sjajni karakterni glumci P. Clarkson (Zelena milja, Otok Shutter) i K. Stott (Kralj Arthur, Hobit: Neočekivano putovanje).

Efektnom ugođaju cjeline pridonose i dojmljiva fotografija koju potpisuje Benoît Delhomme (1408, Dječak u prugastoj pidžami), te izvrsna glazba oskarovke Rachel Portman (Emma, Kućna pravila, Čokolada).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...