Na Olimpijskom stadionu u Rimu ovoga vikenda domaćin je Roma, a u goste joj dolazi Cagliari sa Sardinije. Rimska vučica dobrano je popustila u prvenstvu i prilično zaostala za vodećom trojkom - za trećim Laziom zaostaju velikih devet bodova i već je sad izvjesno da Totti i društvo naredne sezone neće igrati željenu Ligu prvaka. No, ako je Roma popustila u prvenstvu, dobro joj ide u kupu - plasirali su se u polufinale i u prvom susretu dobili Intera pa imaju realne šanse ove sezone dohvatiti vrijedan trofej.

Pod Zemanovim vodstvom Roma ove sezone igra za talijanske prilike izrazito ofanzivan nogomet i očekivano plaća cijenu napadačkoj igri - Roma jest zabila najviše golova u dosadašnjem dijelu sezone, no i primila je gotovo najviše; samo slabašna Pescara primila je više golova. Serie A nikako nije liga u kojoj valja igrati otvorenoga garda...

Cagliari se i dalje nalazi u opasnoj zoni i svega par bodova ga dijeli od zone ispadanja. Sardi su u prošlom kolu dohvatili bod u otočkom derbiju protiv Palerma, a to im je bio treći pozitivan rezultat za redom. Kako su prije toga bili u seriji od šest poraza za redom, s pet bodova iz zadnja tri susreta moraju biti zadovoljni.

Roma uvijek igra na pobjedu, a Cagliari daje sve od sebe kako bi sačuvao prvoligaški status. Roma jest favorit, no hoće li stići do novog troboda, pogledajte na kanalu Arena 3.