Navigation Content

Cecil B. DeMented

Cecil B. DeMented

Cecil B. DeMented

Poludjeli redatelj neovisnih filmova i skupina odbjeglih tinejdžerskih filmaša otimaju slavnu hollywoodsku glumicu i prisiljavaju je da glumi u njihovom 'undergoround' filmu!

INFO

RedateljJohn Waters

GlumciMelanie Griffith, Stephen Dorff, Alicia Witt, Adrian Grenier, Maggie Gyllenhaal

Sažetak

Skupina baltimorskih underground filmaša na čelu s redateljem Cecilom B. DeMentedom (Stephen Dorff) otme hollywoodsku zvijezdu Honey Whitlock (Melanie Griffith), želeći je kao glavnu glumicu u svom filmsko-životnom projektu kojim pokušavaju potkopati hollywoodski komercijalni apsolutizam.

Honey se isprva opire, međutim, ubrzo prigrli ideje svojih otmičara...

Mjestimično urnebesno duhovita, no dominantno mračna satira 'Cecil je poludio' za sad je pretposljednji film kultnog trash-camp doajena Johna Watersa (Pink Flamingos, Polyester, Hairspray, Cry-Baby). Walters je u ovom ostvarenju povezao svoje dobro poznato filmofilstvo i eksplicitnu političku ironiju kao novost u svom opusu kako bi se, pomalo i autodestruktivno, narugao militantnim pobornicima nezavisnog filma.

Naslov filma i glavnog junaka ironijski upućuje na Cecila B. DeMillea, slavnog megalomanskog autora iz hollywoodskog zlatnog razdoblja, a radnja ironizira stvarnu i dobro poznatu otmicu milijunaševe kćeri Patricije Hearst s kraja šezdesetih od strane urbanogerilske skupine kojoj se ona na kraju pridružila.

Zanimljivo je da upravo Patricia Hearst u filmu ima manju ulogu, što je jedan od njezinih brojnih epizodnih nastupa u Waltersovim produkcijama. Glavna zvijezda filma je Melanie Griffith (Noćna kretanja, Striptiz smrti, Vatromet taštine, Lolita, Jučer rođena), danas ipak najpoznatija kao supruga Antonija Banderasa.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...