Jedno od najugodnijih iznenađenja ovosezonske Premier lige, velški Swansea, u 24. kolu gostuje kod Sunderlanda, solidnog sastava iz sredine tablice. Odigrano je gotovo dvije trećine ovosezonskih prvenstvenih utakmica, Swansea mirno sjedi u gornjem dijelu tablice, a prije par dana su se preko Chelsea plasirali u finale Capital One kupa poznatijeg pod nazivom League Cup. Kako u finalu igraju protiv Bradforda, kluba iz četvrte engleske lige, smješi im se veliki trofej i plasman u 'Europu'.

Koliko je Swansea dobar, svjedoči podatak da su od sredine prosinca odigrali deset utakmica i izgubili samo jednu, a pri tome su igrali i s Unitedom, Arsenalom, Evertonom i dva puta s Chelsea. Plasman u finale League kupa veliko je postignuće za Velšane pa je moguće da će uslijediti pad njihove forme u prvenstvenim utakmicama budući da u Premier ligi ne mogu bitno napredovati.

Sunderland je u prošlom kolu pobijedio Wigan i također mirno sjedi u sredini tablice s dovoljnom bodovnom zalihom u odnosu na klubove iz opasne zone. U takvim okolnostima, gdje ni Sunderland ni Swansea nemaju jak rezultatski imperativ, favorit ovog dvoboja je Sunderland.

Hoće li Sunderland na svom Stadionu svjetla prekinuti pozitivan niz Velšana, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.