Nakon veličanstvene pobjede nad Francuzima i ulaska u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva hrvatska reprezentacija imala je dan odmora, no ne i opuštanja - već u petak igramo protiv Danaca. Doslovno gaženje Francuza velika je stvar, no jedno je riješiti najvećeg rivala, a drugo osvojiti svjetsko zlato - za taj cilj moramo dobiti još dvije utakmice.

Pobjeda protiv Tricolora stavlja nas u ulogu favorita za zlatno odličje, no Golužini momci sigurno će pristupiti Dancima vrlo ozbiljno - respekt svakome, no ovakva borbena Hrvatska ne mora se bojati baš nikoga. Reprezentacija Danske nije izgubila još ni jednu utakmicu na ovome turniru, no nije ni igrala protiv obrane kakva je naša. S Dancima imamo bolja iskustva nego s Francuzima iako su nam i oni znali pokvariti raspoloženje - u zadnjih desetak godina imamo poravnat međusobni skor, no zadnju utakmicu - onu na Olimpijskim igrama smo dobili s visokih 11 razlike.

Iako smo se u srijedu dobar dio utakmice tresli, na kraju je bilo zabavno gledati kako se veliki Karabatić i Dinart razbijaju o naš obrambeni zid i izgledaju nemoćno - ako i protiv Danaca budemo ponovili tu razinu defanzive i ako Duvnjak ponovo bude raspoložen, finale nam neće pobjeći.

Mogu li Duvnjak, Vori i društvo do finala Svjetskog rukometnog prvenstva, pogledajte na kanalu HTV 2.