Kao i svakom novom prvoligašu, i Celti je osnovna ovosezonska ambicija bez puno stresa osigurati prvoligaški status. Prošlo je nešto više od pola sezone, a navijači svijetlo plavih iz Galicije ne mogu biti baš zadovoljni jer je njihov klub jedan od jačih kandidata za relegaciju iako u ovome trenutku nisu u zoni ispadanja - jedan bod ih dijeli od provalije. Celta ima jednu od najslabijih i i najmanje vrijednih momčadi Primere (prema Transfermarktu) pa njihov relativno slab učinak i nije iznenađenje. Valja spomenuti da je Celta prije par dana dobila jedno pojačanje - do kraja sezone za momčad iz Viga nastupat će naš Danijel Pranjić koji je stigao iz Sportinga. Portugalska avantura nije donijela puno sreće našem bivšem reprezentativcu, no u Celti bi mogao proigrati - naravno, kad se oporavi od ozljede...

U prošlom kolu Kelti su imali razloga za zadovoljstvo - uzeli su vrijedan bod na gostovanju kod Malage, a u ovome kolu imaju ga prilike oplemeniti trobodom u domaćem susretu protiv Sociedada. Momčad iz San Sebastiana je u prošlom kolu kreirala veliko iznenađenje - pobijedila je veliku Barcelonu i nanijela Kataloncima prvi ovosezonski prvenstveni poraz. Iako je tom uspjehu pridonijelo i opuštanje Vilanovinog sastava, pobijediti i napola fokusiranu Barcu velika je stvar.

Sociedad u Vigo putuje s namjerom da ne izgubi, a domaćima su bodovi od velike važnosti. Može li Celta do pobjede, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.