Branitelj naslova Afričkog kupa nacija, Zambia, u drugom kolu skupine C igra protiv Nigerie. U skupini C obje utakmice prvoga kola završile su neodlučeno - Zambia je remizirala s Etiopijom, a Nigeria s Burkinom Faso.

Senzacionalni pobjednici lanjskog Kupa nacija i ove godine igraju svojom provjerenom metodom - čvrsto u obrani, pokretljivo u vezi i s brzim izlascima u kontru. Prošle godine se Zambijcima osmjehnula sreća, no dva puta za redom očekivati na pomoć Fortune bilo bi previše - teoretski gledano, Zambia je jedna od najslabijih reprezentacija Afrike - imaju samo dva igrača u ligama petice, točnije rečeno, oba u Premier ligi i to u slabijim klubovima (Reading, Southampton).

Reprezentacija Nigerie je po imenima jedna od moćnijih selekcija na turniru - dovoljno je spomenuti napadače Uchea, Emenikea i mladog Mosesa iz Chelsea ili njegovog suigrača u Londonu Johna Obi Mikela. U prvom kolu Nigeria je bila na korak do pobjede, no primili su gol u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i ispustili cijeli plijen. Jači dio Nigerie je napad pa će Super orlovi i protiv Zambie zaigrati na pobjedu, a hoće li do nje i stići, pogledajte na kanalu Eurosport.