U srijedu navečer očekuje nas još jedan mitski rukometni dvoboj - u četvrtfinalu svjetskog prvenstva igraju stari znanci Hrvatska i Francuska. Naš najveći rukometni rival, Francuska, do četvrtfinala je stigla preko Islanda, a naši Vatreni kauboji su do meča s Tricolorima stigli preko Bjelorusije. Hrvatska je utakmicu s Bjelorusima riješila već u prvom dijelu ostvarivši veliku razliku koju je samo valjalo održavati pa je Goluža u drugom dijelu imao priliku odmoriti naše glavne igrače. Francuzi su se podosta mučili s Islanđanima i definitvno su se više potrošili, no Karabatiću, Dinartu, Abalou i društvu i ne treba previše vremena za rekuperaciju.

Poznata je stvar da s Francuzima imamo negativan rukometni skor, a zadnji veliki poraz nanijeli su nam u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu prošle godine. Iako je ukupna statistika na francukoj strani, kad bi se gledao samo međusobni omjer na svjetskim prvenstvima skor bi bio poravnat - tri puta smo dobili mi, a tri puta Francuzi.

Francuzi su se zadnjih dana po medijima raspričali o nadolazećem dvoboju s Hrvatskom i svi od reda su isticali da vole igrati protiv Kauboja jer je to jedna od utakmica za koju im ne treba dodatna motivacija. Neke izjave Francuza bile su i pomalo podcjenjivačke - nadajmo se da će bahati Francuzi biti kažnjeni i nadajmo se da će ovoga puta Fortuna biti na našoj strani!

U srijedu navečer čeka nas pravi rukometni rat, a tko će iz njega izaći podignute glave, pogledajte na kanalu HTV 2.