Navigation Content

Plava vrata

Plava vrata

Lan se da men

Nagrađivana poetična i vrlo suptilna priča o prijateljstvu i ljubavi među tinejdžerima

INFO

RedateljChih-yen Yee

GlumciGwei Lun-Mei, Bo-lin Chen, Shu-hui Liang, Joanna Chou

Sažetak

Nakon što se snažno zaljubi u svog vršnjaka Zhanga Shi-haoa (Bo-lin Chen), plaha i nesigurna tinejdžerica Lin Yue-zhen (Shu-hui Liang) se za pomoć pri upoznavanju mladića obrati svojoj najboljoj prijateljici i razrednoj kolegici Meng Ke-rou (Gwei Lun-Mei).

Meng spremno pristane pomoći Lin, ne sluteći da se upušta u nešto što će im promijeniti odnos. Naime, Zhangu se Lin nimalo ne sviđa i za nju ne želi ni čuti, a snažno ga privlači Meng koja bi morala biti presretna što se za nju zanima uspješan plivač i najpopularniji dečko u školi.

No, ona nije nimalo sretna, jer sve više postaje svjesna svojih snažnih osjećaja prema Lin...

Izvrsna romantična drama scenarista i redatelja Chih-yen Yeea, koautora nagrađivanog omnibusa 'About Love', 2002. na Međunarodnom filmskom festivalu u Bratislavi ovjenčana je Posebnim priznanjem žirija, iste godine je s uspjehom prikazana na festivalu u Tokiju te dvije godine kasnije nominirana za Hongkonšku filmsku nagradu. Posve zasluženo, jer je riječ o emotivnoj, poetičnoj, dirljivoj i vrlo suptilnoj storiji o prijateljstvu i ljubavi među tinejdžerima, o filmu polaganog ritma koji nekim detaljima zapleta asocira na izvrsnu romantičnu dramu 'Pokaži mi ljubav' Šveđanina Lukasa Moodyssona.

Autor dojmljivo profilira karakterno slojevite i vrlo zanimljive likove te među njima postupno razvija sve kompleksnije odnose. Pri tome ni u jednom trenutku ne zapada u banalnost ili trivijalnost, niti poseže za jednostavnim rješenjima, već stvara izuzetno intrigantan mikrosvijet s likovima čije osjećaje, nesigurnosti i dvojbe razumijemo i prihvaćamo. Pored sigurne, atmosferične i sugestivne režije za uspjeh filma najzaslužniji su sjajni nastupi mlade postave u kojoj su markantni Bo-lin Chen (Blade of Kings), darovita Gwei Lun-Mei (Leteći mačevi) i Shu-hui Liang, koji su u ovom filmu debitirali kao glumci.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...