Prije par dana krenuo je 29. po redu Afrički kup nacija koji se može nazvati i afričkim nogometnim prvenstvom. Natjecanje se održava u Južnoafričkoj Republici koja je uskočila umjesto Libije iz razumljivih razloga. Na turniru sudjeluje 16 reprezentacija koje su prošle kvalifikacijsku rundu i koje su raspoređene u četiri skupine. Jedna od najjačih skupina je skupina D u kojoj igraju uvijek dobri Alžir i Tunis, neugodni Togo i favorit cijeloga turnira, Obala Bjelokosti.

Bjelokošćani imaju strašnu reprezentaciju - dovoljno je spomenuti Drogbu, Yayu i Kolo Tourea, Gervinha, Ebuea i Kaloua pa da postane jasno o kako moćnoj reprezentaciji se ovdje radi. Obala Bjelokosti i njen kapetan Didier Drogba imaju i veliki motiv - u zadnja četiri Afrička kupa nacija tri puta su igrali u polufinalu i dva puta u finalu, no nisu uspjeli podići pobjednički pehar.

Za velikog Drogbu ovo je vjerojatno zadnja prilika da uzme kontinentalni naslov, no valja pričekati i vidjeti u kakvom se stanju Drogba nalazi budući da igra u kineskoj ligi...Prvi protivnik Bjelokošćanima je Togo kojeg predvodi Adebayor, a njihov okršaj možete pogledati na kanalu Eurosport.