U 20. kolu španjolske nogometne lige ponos Baskije, Athletic Bilbao, putuje u Andaluziju na noge vrlo dobrom Betisu. Baskijski klub ove sezone je neprepoznatljiv - prošle sezone harali su i Primerom i Europom, a sad polako ali sigurno klize prema borbi za ostanak u ligi.

Athletic se nalazi u seriji od tri prvenstvena poraza za redom, a još jedan kiks doveo bi ih na rub zone ispadanja. Ni najveći pesimisti nisu mogli zamisliti ovakav razvoj sezone za Athletic, bez obzira što su praktički cijeli prvi dio sezone odigrali bez dva važna igrača - ozlijeđenog Amorebiete i zaleđenog Llorentea. Veliko je pitanje i gdje je nestao Iker Muniain, izuzetno talentirani nogometaš koji je prošle sezone nagovijestio velike stvari i kojega ove sezone nema nigdje - bez njegovog pravog doprinosa Athletic će se teško iščupati iz krize.

Betis i dalje leti visoko, reklo bi se višlje nego što to realno zaslužuje - za četvrto mjesto Primere vodit će se velika borba ove sezone, pa iako ga trenutno drže Zeleni iz Seville, teško će ga sačuvati. Betis je u dosadašnjem dijelu sezone samo jednom remizirao, a iz takve statistike da se pročitati i njihova strategija - zanimaju ih samo pobjede, pa i pod cijenu poraza...

U prvom dijelu sezone Betis je u gostima dobio Athletic rezultatom 5-3 - hoćemo li i ovoga puta svjedočiti pravoj golijadi, provjerite na kanalu SK Prime.