Zadnji susret 23. kola engleske nogometne lige odigrat će Southampton i Everton. Sveci sa St. Mary'sa su prije par dana uzeli bod na Stamford Bridgeu i još jednom se pokazali kao borbena momčad koja nikad ne odustaje. Southampton se i dalje nalazi u krugu kandidata za relegaciju, no valja primijetiti da su u prvom dijelu prvenstva pružali bolje igre nego što to rezultati pokazuju, pa možda ih na proljeće Fortuna 'poljubi'...

Visoke ambicije Evertona tjeraju Jelavića i društvo da svakoj utakmici pristupe maksimalno ozbiljno i igraju na pobjedu. U izjednačenoj i teškoj Premier ligi nije lako pobijediti ni jednog protivnika (možda jedino Aston Villu!) pa će se Everton morati dobro pomučiti da slomi žilavi Southampton. Momčad Davida Moyesa je i dalje u igri za mjesto koje vodi u LP, a da su imali više sreće u dosadašnjem dijelu sezone, bili bi bolje plasirani - Everton je čak deset puta remizirao i gubio važne bodove u već dobivenim utakmicama.

Navijači Evertona gledaju prema našem Jelaviću očekujući da napokon uđe u punu formu i ponovo postane prava napast pred golom, kakav je bio na početku karijere u Liverpoolu. Može li Jela odvesti Everton do važne pobjede na jugu Engleske, pogledajte na kanalu SportKlub.