Navigation Content

Pjevajmo na kiši

Pjevajmo na kiši

Singin' in the Rain

Filmska produkcijska kompanija i njeni glumci pokušavaju napraviti težak prijelaz s nijemoga na zvučni film

INFO

RedateljStanley Donen, Gene Kelly

GlumciGene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen, Millard Mitchell

Sažetak

Don Lockward (Gene Kelly) i Lina Lamant (Jean Hagen) najpoznatiji su glumački ljubavni par nijemih filmova. Publika ih obožava, a i Lina je uvjerena da su doista sretno zaljubljeni. U stvarnosti se Don zaljubi u skromnu plesačicu Kathy Selden (Debbie Reynolds) koja mu već prve večeri opasno poljulja samopouzdanje svojim komentarima o njegovoj glumi.

Kad se pojave zvučni filmovi, glumački par je prisiljen mijenjati način glume i pohađati satove govora. Don se snalazi puno bolje od Line koja se sa svojim izrazito piskutavim glasom, lošim naglaskom i razmaženim ponašanjem jednostavno više ne uklapa u nove zahtjeve. Donov prijatelj Cosmo Brown (Donald O'Connor) dolazi na ideju da umjesto običnog filma naprave mjuzikl u kojemu će Kathy svoj glas posuditi Lini.

Film postiže veliki uspjeh, ali na vidjelo izlazi da je njegova prava zvijezda Kathy.


Spektakularni mjuzikl, apsolutni klasik, jedan je od najpoznatijih filmova tog žanra. Sadrži sjajne glazbene brojeve, iznimne plesače i koreografije, te nostalgičnu priču. Film je nastao tako što je kompanija MGM htjela iskoristiti već postojeće pjesme i prema njima je napisana priča.

Zanimljivo je da je zapravo Jean Hagen, koja glumi Linu, imala dobar glas, a ne Debbie Reynolds, pa je Hagenica zapravo u stvarnosti na snimanju čak dublirala Reynoldsovu u pjevanju.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...