Ove subote na rasporedu je derbi grada Birminghama, na svom Hawthornsu West Bromwich Albions dočekuju Aston Villu i spremni su joj zadati smrtonosan udarac. Villa je u zadnjih pet prvenstvenih susreta upisala četiri poraza i jedan remi, a slijedom loših rezultata propala je sve do zone ispadanja. Grozni dani za Aston Villlu počeli su tamo negdje oko Božića kad su poraženi od Chelsea s rekordnih 8-0, a par dana poslije na svom terenu izgubili su od Tottenhama sa 4-0. Ta dva poraza pokrenula su Villina kola nizbrdo, a ako izgube i od lokalnog rivala, WBA, njihova bi ovosezonska prvenstvena priča mogla završiti tragično.

WBA je sve do zadnjih dana prošle godine igrao upravo sjajno i držao poziciju u samom vrhu tablice, no tada su stali i izgubili tri prvenstvena susreta za redom te uz to još i ispali iz FA Cupa. Loš period igre West Brom bi mogao prekinuti susretom protiv Ville jer za njih gotovo da nema većeg rivala.

Poraz od West Bromwicha dodatno bi produbio krizu Aston Ville, a domaćima bi pobjeda značila povratak na pravi put. I jedni i drugi će biti motivirani, a prednost domaćeg terena je na strani Albiona - hoće li je iskoristiti, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.