Moćni katalonski stroj ove subote putuje na sjever Španjolske odigrati prvenstveni susret s Real Sociedadom. Nezgodna je okolnost za mali klub iz Baskije da nosi ime Real jer to ime za Katalonce znači nogometni rat - a zna se kako prolaze oni koji razljute Barcelonu ove sezone...

Sociedad je više nego solidan i čvrsto se drži sredine tablice u kojoj će vjerojatno provesti cijelu sezonu jer za proboj do 'eurozone' ipak nemaju dovoljne kvalitete. Komotna situacija na tablici kao da je malo opustila igrače Sociedada koji su u nastavku sezone odigrali dva meča - borbeni gostujući poraz od Reala te skromni domaći remi s Deportivom.

Barcelona iz utakmice u utakmicu čuva visoku formu igre, sigurno pobjeđuje i priprema se za najvažnije dvoboje sezone. Španjolsko prvenstvo je već odlučeno i u Primeri nitko ne može ugoziti Barcu, no tek dolaze veliki dvoboji u Ligi prvaka. Vilanova želi pod svaku cijenu sačuvati recentnu formu Barcelone pa pametno rotira svoje igrače i svakome daje priliku i odgovarajuću minutažu, a rezultati ne izostaju.

Sociedad je sposoban odigrati hrabar i donekle ravnopravan meč protiv Barce, no kakvu ćemo utakmicu gledati u San Sebastianu, ovisi samo o inspiraciji katalonskih čarobnjaka. Budu li Messi, Fabregas i društvo na visini zadatka, Sociedadu nema spasa! Gostovanje Barcelone kod Sociedada u Baskiji pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.