Za Espanyol su prva kola proljetnog dijela španjolskog prvenstva od velikog značenja - u prošlom kolu svladali su Celtu i pobjegli iz zone ispadanja, a u ovome kolu dočekuju Mallorcu, svog drugog velikog konkurenta u borbi za ostanak u ligi.

Mallorca je u prošlom kolu izgubila od Valladolida u gostima i tako ostala u zoni ispadanja - kako sezona odmiče, Otočani sve više izgledaju kao kandidat za relegaciju. U prvih devetnaest kola Mallorca je upisala samo četiri pobjede, što i ne čudi ako se pogleda njihov ofanzivni učinak - u prvom dijelu prvenstva zabili su samo 18 golova, odnosno manje od gola po susretu.

Espanyol se također ne može pohvaliti svojim golgeterskim skorom, no ipak su dali više i primili manje od Mallorce. U prošlom kolu Espanyol je pokazao karakter i uspio slomiti žilavu obranu Celte, a ta pobjeda dala je krila Kataloncima koji su svjesni važnosti pobjede nad Mallorcom.

Espanyol će pritisnuti goste od samog početka susreta, a hoće li uspjeti zabiti već u prvoj fazi susreta, provjerite na kanalu SportKlub.