Navigation Content
Rat za krv

Daybreakers

Ethan Hawke u priči o 'civiliziranim' vampirima i odmetnutim ljudima australskih blizanaca Michaela i Petera Spieriga

INFO

RedateljMichael Spierig, Peter Spierig

GlumciEthan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Claudia Karvan, Michael Dorman, Isabel Lucas, Christopher Kirby, Vince Colosimo

Sažetak

Godine 2019. Zemljom vladaju vampiri, krvoločna bića noći, koji se klone smrtonosnih sunčevih zraka, a koja su na valu infekcije vampirizma stvorila tehnološki razvijeno postapokaliptično društvo.

Vampiri čine čak 95 posto zemaljske populacije, a 5 posto preostalih ljudi služe im kao izvor krvi koja se iz njih crpi u velikim "industrijskim postrojenjima".

Proizvodnju krvi nadzire korporacija kojom vlada Charles Bromley (Sam Neill), za kojeg radi i znanstvenik Edward Dalton (Ethan Hawke). Mučen savješću i egzistencijalnim dvojbama zbog ubijanja posljednjih ljudi, Edward će ubrzo doznati za postojanje pokreta otpora koji vodi Lionel Cormac (Willem Dafoe).

Dok se zalihe ljudske krvi ubrzano smanjuju, zbog čega među vampirima sve više izbijaju neredi, Edward će otkriti da su Lionel i njegova suradnica Audrey Bennett (Claudia Karvan) pronašli način za liječenje vampirizma...

Drugi dugometražni projekt australskih blizanaca braće Michaela i Petera Spieriga, čiji je prvijenac "Undead" provokativna crna komedija, nudi intrigantnu viziju neobične postapokaliptične bliske budućnosti.

Slično donekle filmu "Repo Men" s Judeom Lawom u glavnoj ulozi, efektna, inovativna i dojmljivo stilizirana pesimistična vizija budućnosti "Daybreakers" s pričom o "civiliziranim" vampirima i odmetnutim ljudima, nudi subverzivnu aktualnu poruku o nužnosti pobune protiv bezdušnih američkih korporacija koje parazitiraju na radnicima i doslovce im sišu krv.

Vrline djela su i zanimljive mijene važnih likova mučenih moralnim i egzistencijalnim dvojbama, atraktivne i uzbudljive akcijske sekvence te intenzivne i nimalo slučajne asocijacije na hitove "Matrix" i "Grad tame". Riječ je o sigurno režiranom i preporuke vrijednom ostvarenju koje nose raspoloženi nastupi E. Hawkea (Gospodar rata, Dok vrag ne sazna da si mrtav) i W. Dafoea (Spider-Man, Antikrist).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...