Derbi 19. kola španjolske Primere igra se u Malagi gdje će domaćin dočekati najbolju momčad lige - Barcelonu. Malaga i dalje drži četvrtu poziciju na tablici, a Barcelona i dalje drži vodeću poziciju i tamo će najvjerojatnije ostati do kraja sezone - 16 bodova ispred Reala i 11 bodova ispred Atletica nedohvatljiva je prednost.

Na blistavu sezonu Malage oko Nove godine pala je sjena - zbog izvjesnih problema financijske prirode UEFA je odlučila kazniti Malagu izbacivanjem iz 'Europe' na jednu godinu, a ta odluka navodno je neopoziva. Takva situacija mogla bi rezultirati slabijim igrama Malažana u Primeri, jer, kako natjerati igrače da ginu za svaku loptu ukoliko nemaju jak motiv i jasno definiran cilj - dokaz toj tvrdnji je poraz od Deportiva prošlog vikenda.

Protiv Barcelone Malaga ipak ne bi smjela imati problema s motivacijom jer ne gostuje im baš često najbolja momčad na svijetu... Barca ove sezone izgleda fantastično i igra kao i u najboljim danima - nema suparnika koji bi im se trenutno mogao suprotstaviti. Prošlog vikedna Barca je igrala gradski derbi protiv Espanyola i utrpala gradskom rivalu četiri komada u prvih pola sata - do kraja susreta Espanyol je igrao grčeviti bunker od deset igrača, što je jedini način za suprotstaviti se Barci s ikakvom nadom.

Malaga ima najbolju obranu u ligi, odnosno obranu koja je primila najmanje golova u dosadašnejm dijelu prvenstva - koliko mogu izdržati protiv Barcelone, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.