Branitelj naslova Premier lige, Manchester City, je u prvih dvadesetak kola recentne sezone generirao zaostatak od sedam bodova za Unitedom, pa perspektive svijetlo plavih i nisu baš najsvjetlije. Mancinijeva momčad igra na mahove - povremeno izgledaju vrhunski, a povremeno pružaju zaista ispodprosječne partije. Talijanski trener ima problema i u svlačionici za što je u velikoj mjeri i sam kriv - da je odstranio problematičnog Balotellija još prošle sezone i otvorio više mjesta za Džeku, City bi vjerojatno imao više bodova na računu i definitvno bolju atmosferu u svlačionici.

Građani su u novu kalendarsku godinu ušli dosta dobro - s dvije lagane pobjede protiv Stokea i Watforda koje raspiruju nadu navijačima Citizensa. City zaostaje velikih sedam bodova za Unitedom i više si ne smije dozvoliti kikseve ni protiv slabijih sastava lige, a ni protiv protivnika od formata kakav je Arsenal. Građani imaju velikih problema s ozljedama - u obrani nema Kolarova i Richardsa, a ofanzivnom dijelu nedostaju Aguero i Nasri, dva najveća kreativca Građana.

Da je City kompletan, bio bi u ulozi favorita protiv Topnika, no ovako, šanse za pobjedu su im definitivno umanjene. Arsenal je u novu godinu ušao s dva remija i to protiv nominalno slabijih Southamptona i Swansea, a što mogu Walcott i društvo protiv Citizensa, pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.