Navigation Content

Pekinški bicikl

Pekinški bicikl

Shiqi sui de dan che

Nagrađivana kineska priča o životu mladog provincijalca u hladnom indiferentnom velegradu

INFO

RedateljXiaoshuai Wang

GlumciLin Cui, Bin Li, Xun Zhou, Yuanyuan Gao, Shuang Li, Yiwei Zhao, Yan Pang

Sažetak

Šesnaestogodišnji Guei (Lin Cui) dolazi u Peking sa sela i počinje raditi kao dostavljač. Iako je slabo plaćen, pruža mu se mogućnost da zadrži srebrnkasti bicikl bude li dobro obavljao svoju dužnost. Međutim, kad ga dobije, ukradu mu ga, a time njegov posao postaje ugrožen.

Odluči ga pronaći te kreće u potragu koja je i više nego teška, s obzirom da se nalazi u gradu u kojemu postoje milijuni bicikala. Njegova se ustrajnost isplati, iako ga dovodi do sukoba s mladim Jianom (Bin Li) koji je kupio njegov preprodani bicikl na tržnici.

Uslijedit će neočekivani razvoj događaja...

Ovaj film kineskog redatelja Xiaoshuaija Wanga (Shanghai Dreams, After War) osvojio je Srebrnog medvjeda i veliku nagradu žirija za režiju te nagradu za nove filmske talente na 51. Berlinaleu. Redatelj, koji se osobito zanimao za socijalna pitanja u rodnoj zemlji, u ovome je filmu odlučio koristiti de Sicin motiv 'Kradljivaca bicikla' za razvijanje suptilne, iako dosta nasilne priče o životu mladog provincijalca u hladnom, indiferentnom velegradu. Kroz prikaze nasilja između dvojice glavnih likova, te maloljetničkih bandi, izgrađena je zanimljiva studija klasnih razlika, koja upućuje i na beznađe mladih Kineza.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...