Prvi tjedni nove godine na Otoku rezervirani su za kup utakmice. Prošlog vikenda igrani su brojni susreti FA Cupa, a ovoga tjedna igraju se prvi polufinalni susreti Capital One Cupa, nekad poznatoga kao League Cup ili Carling Cup. Iako Capital One Cup nije renomiran kao FA Cup, ipak je riječ o jačem trofeju koji donosi i kvalifikacije za Europsku ligu.

Do polufinala Capital One Cupa stigli su Aston Villa i, senzacionalno, Bradford te Chelsea i Swansea. Na prvi pogled jasno je da je Bradford uljez u ovom polufinalu jer čak i na Otoku niželigaš rijetko stigne do polufinala nacionalnoga kupa. Valja još jednom podsjetiti da se Bradford natječe u League 2, tj. u četvrtom razredu engleskog nogometa, no to mu nije smetalo da na putu do polufinala izbaci dva prvoligaša - prvo Wigan, a zatim i veliki Arsenal.

Aston Villa je 2012. godinu završila na katastrofalan način - izgubili u tri susreta za redom uz gol razliku od 0-15 i tako postali jaki kandidat za relegaciju. Ipak, ulaskom u novu godinu donekle su se stabilzirali - prvo su izvukli bod na gostovanju kod Swansea, a zatim svladali Ipswich u FA Cupu.

Može li Bradford do nove senzacije, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.