Zadnji susret prvoga kola drugog dijela španjolskog nogometnog prvenstva odigrat će dva kluba iz predgrađa Madrida - Rayo Vallecano i Getafe. Jesenski dio sezone Rayo je okončao u velikom stilu - s dvije vezane pobjede protiv Valencie i Levantea učvrstio se u sredini tablice i stekao lijepu bodovnu zalihu u odnosu na klubove iz opasne zone.

Iako su i Rayo i Getafe klubovi sa šireg područja Madrida, ne veže ih neko veliko rivalstvo - prije bi se moglo reći da su ujedinjeni u rivalstvu protiv Reala. No, takav prijateljski odnos ova dva kluba zasigurno neće generirati kakvu prijateljsku utakmicu jer i jedni i drugi žele ostvariti pozitivan rezultat na početku drugog dijela sezone.

Prošle sezone Rayo je dva puta tukao Getafe, što momčad sa Coliseuma sigurno nije zaboravila i želi se revanširati. Getafe je dosta slabo odigrao završnicu jesenskog dijela prvenstva - u zadnja tri kola nisu upisali pobjedu, a uz to su visoko poraženi u kupu od Atletica. Dojam je da Getafeu više treba pozitivan rezultat, no na malom stadionu Raya i moćniji klubovi su izgorjeli...

Rayo protiv Getafea pogledajte na kanalu SK Prime.