Navigation Content
Kojak

Kojak

Nezaboravni Telly Savalas u naslovnoj ulozi ćelavog policijskog detektiva koji se pravednim stavom bori protiv kriminala u svom gradu

INFO

GlumciTelly Savalas, Dan Frazer, Kevin Dobson, George Savalas, Richard Gere

Sažetak

Kojak je utjelovljenje njujorškog policajca: poznaje život na ulici, grub je, ali i brižan. Lukavo skraćuje put kroz papirologiju da bi prodro u srž slučaja i otkrio krivca.

Zbog priča, akcije i realističnih likova 'Kojak' je snažna drama brzoga ritma. Telly Savalas ostvario je svoju najveću ulogu kao poručnik Theo Kojak. Za uvjerljivo odglumljenu ulogu dobio je Emmy za najboljega glavnoga glumca u dramskoj seriji, Zlatni globus za najboljeg televizijskog glumca u seriji i nagradu People's Choice za najdražeg glumca.

I serija 'Kojak' dobila je nagrade Zlatni globus i Emmy. Wall Street Journal 11. travnja 1978. proglasio je seriju 'Kojak' najboljom u povijesti televizije. Serija je već u prvoj sezoni stekla naklonost kritike i publike postižući iznimnu gledanost.

Uspjehu su uvelike pridonijeli realistični likovi i situacije, kao i Burton Armus, njujorški detektiv, koji je bio savjetnik. Kvaliteta produkcije priskrbila je 'Kojaku' svjetsku slavu. U 118 nastavaka serije gostovale su mnoge zvijezde.

Uz Tellyja Savalasa u ulozi iskusnog policajca poručnika Thea Kojaka, u četvrtoj sezoni u ostalim ulogama gledamo Dana Frazera kao kapetana McNeila, Kevina Dobsona kao detektiva Crockera i Georgea Savalasa kao detektiva Stavrosa.

Veliki dio serije snimljen je na lokacijama u New Yorku. Od stanova u neboderima East Sidea do ruševnih skladišta, od njujorške luke do vjetrovitih pista zračne luke Kennedy, od zgrade Ujedinjenih naroda do drvoreda u Greenwich Villageu, Kojak i njegovi ljudi bore se protiv zločina u ambijentu Manhattana.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...