Navigation Content

I krvnici umiru

I krvnici umiru

Hangmen Also Die!

Nakon ubojstva nacističkog zločinca, njegov ubojica pokušava pobjeći Gestapu...

INFO

RedateljFritz Lang

GlumciBrian Donlevy, Anna Lee, Walter Brennan, Gene Lockhart, Dennis O'Keefe, Alexander Granach

Sažetak

Godina je 1942. Nakon atentata i ubojstva poznatog nacističkog zločinca i Hitlerovog pomagača Reinharda Heydricha, Gestapo u Pragu poduzima sve moguće mjere kako bi ušao u trag ubojici. Krivac je dr. Franz Svoboda (Brian Donlevy) koji je uspio pobjeći zahvaljujući obitelji Novotny.

Novotnyjevi mu pomažu usprkos prijetnji smrtnom kaznom, a kasnije njegovo skrivanje preuzima pokret otpora. Nacisti zauzvrat sakupljaju sve intelektualce, među njima i starog prof. Novotnyja (Walter Brennan), te ih drže kao taoce koje će nastaviti ubijati svakih nekoliko sati do predaje ubojice.

Novotnyjeva kći Maša (Anna Lee) ogorčena je jer se Svoboda neće predati i prijeti da će ga sama prijaviti Gestapu. U posljednji ju trenutak spriječe pripadnici pokreta otpora i pridobiju za svoj plan. Maša sudjeluje u uroti kojom se, uz pomoć svih građana, krivnja za Heydrichovo ubojstvo namješta izdajici i kolaboracionistu Emilu Czaki (Gene Lockhart).

Pritom glumeći Svobodinu ljubavnicu, gotovo uništava vezu sa svojim zaručnikom Janom (Dennis O'Keefe). Svoboda je spašen, ali je prekasno za taoce koji su do tada već pobijeni.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...