Nakon tri i pol godine veze mlada Beograđanka Irena (Milica Zarić) i njezin dečko Vlada (Vuk Tošković) shvaćaju da je njihov odnos stigao u prijelomnu fazu. Vrijeme je da oboje odluče o zajedničkoj budućnosti, a na njihove bi odluke možda i ključno mogla utjecati činjenica da se u Beograd iz New Yorka upravo vratila privlačna Marija (Slobodanka Latinović).

Vlada je nekad bio zaljubljen u Mariju s kojom je studirao na istom fakultetu, a Irena se boji da njegovi osjećaji prema Mariji još uvijek nisu posve nestali. Marija se u grad vratila poslije više od četiri godine, a njezin su povratak itekako primijetili i Vladin najbolji prijatelj Bane (Stefan Kapičić), te Irenina najbliža prijateljica Anja (Hristina Popović).

Dok pomalo kaotična zbivanja u potancijalnom ljubavnom trokutu komentiraju Bane i Anja, na sve bi mogla utjecati i Irenina majka (Dara Džokić)...

Ležerna, nepretenciozna i šarmantna romantična komedija "Skoro sasvim obična priča" debitantski je dugometražni redateljski projekt Miloša Petričića, srpskog filmaša koji se tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća afirmirao kao pomoćnik režije na hvaljenim i gledanim naslovima "Crni bombarder" i "Rat uživo" Darka Bajića, "Točkovi" i "Mehanizam" Đorđa Milosavljevića te "Nebeska udica" Ljubiše Samardžića.

Uz to što je tijekom proteklog desetljeća također kao pomoćni redatelj surađivao na nagrađivanim ostvarenjima "Apsolutnih sto" i "Klopka" Srđana Golubovića, Petričić je iskustvo stjecao i radom na televizijskim hit-serijama "Greh njene majke" i "Cvat lipe na Balkanu". Njegov redateljski prvijenac dugog metra nudi duhovitu, zabavnu, lako gledljivu urbanu priču o ljubavnim nevoljama mladog para.

Dakako, u podtekstu se naziru ozbiljniji i ponešto tjeskobniji romantični i egzistencijalni motivi, a pored slikovitih i lagano pomaknutih protagonista i sporednih likova, uvjerljivih i ironijom obilježenih situacija u kojima se zatječu, životnih dijaloga i efektne emotivnosti, cjelinu odlikuju i vrlo raspoloženi nastupi (u vrijeme snimanja) mlade glumačke postave u kojoj su osim M. Zarić (Zajedno) i V. Toškovića (Bure baruta) nama dobro poznati S. Kapičić (Čarlston za Ognjenku, sapunice "Obični ljudi", "Larin izbor") i H. Popović (serija "Vratit će se rode"), na pulskom festivalu 2012. ovjenčana Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu u hitu "Parada" Srđana Dragojevića.

 

INFO:

Redatelj: Miloš Petričić

Uloge: Milica Zarić, Vuk Tošković, Slobodanka Latinović, Milutin Milošević, Stefan Kapičić, Hristina Popović, Dara Džokić, Janoš Tot, Snežana Knežević, Mila Manojlović, Bojana Ordinačev