Drugog dana 2013. godine na rasporedu je Highland Derby, dvoboj dva najsjevernija profesionalna nogometna kluba na Otoku - igraju Ross County i Inverness. Dva rivala, udaljena svega 14 milja, igrala su kup susret prije par tjedana, a bolji je bio Inverness - to je bio njihov treći ovosezonski obračun i drugi poraz Ross Countya.

Inverness igra svoju vjerojatno najbolju sezonu od kada je škotske Premier lige - drže drugu poziciju, odnosno prvu iza Celtica, a u zadnjih devet susreta nisu poraženi. U međuvremenu je Inverness slavio čak i kod Celtica u gostima te prošao u peto kolo škotskoga kupa. Stvar koja uspjehe Invernessa čini još vrjednijima jest činjenica da su oni daleko 'najjeftiniji' klub škotske Premier lige - svi igrači Invernessa zajedno vrijede manje od pet milijuna eura!

Ross County je nešto bogatiji, no ima bitno slabiji učinak ove sezone - trenutno su pretposljednji na tablici, no u prošlom kolu upisali su gostujuću pobjedu kao najavu boljih rezultata. Ross County ima slabiji međusobni skor od Invernessa u Highland Derby statistici, a hoće li ga ove srijede popraviti, pogledajte na kanalu SportKlub+.