Navigation Content

Arktik s Bruceom Parryjem

Arktik s Bruceom Parryjem

Arctic with Bruce Parry

Bruce Parry putuje Arktičkim krugom kako bi proučio život ljudi u okruženju koje se brzo mijenja

INFO

Sažetak

Arktik čekaju goleme nepovratne promjene, a ova čudesna serija ističe što to znači za one koji ondje žive. Priča je to o pobjednicima i gubitnicima posljednje velike divljine.

Televizijski pustolov Bruce Parry stekao je svjetski ugled poniranjem u samo središte tema, stapajući se s kulturom i okolišem.

Iako serija bilježi dramatične regionalne preobrazbe uzrokovane globalnim zatopljenjem, u središtu je čovjek, a ne znanost, ljudi, a ne politika.

U razdoblju jednog vedrog arktičkog ljeta Bruce i producentski tim nagrađen Baftom prelaze gotovo 17.700 kilometara Grenlandom, Kanadom, Aljaskom, Rusijom i Norveškom. Posljedice globalnog zatopljenja ondje su još izraženije jer dok se otapa morski led, niču nove površine i ocrtavaju se nove granice.

Tradicionalno će način života, koji se gotovo uopće nije mijenjao tisućama godina, iščeznuti za naših života, dok se drugima pritom pod ledenim pokrovom postupno otkrivaju neslućena bogatstva nafte, plina i minerala koja nude beskrajne nove mogućnosti.

Ova prekrasno snimljena serija obuhvaća sav zapanjujući okoliš Arktičkoga kruga dok Bruce otkriva očaravajuće priče ribara Beringova mora, radnika naftnih bušotina koje crpe golema bogatstva aljaških rezervi, starosjedilačkih lovaca koji se grčevito bore da očuvaju tračak svoje kulture te znanstvenika koji iscrtavaju granice sve manjeg ledenog pokrova.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...