Navigation Content

Počivali u miru

Počivali u miru
PON u 20:51HRT1

Počivali u miru

Judita Franković i Goran Navojec u drugoj sezoni intrigantne serije o ljudskim sudbinama i duhovima tranzicijskog vremena

INFO

Glumci Judita Franković, Miodrag Krivokapić, Dragan Despot, Luka Dragić, Ozren Grabarić, Boris Svrtan, Jelena Miholjević, Mirna Medaković

Sažetak

Novih deset epizoda serije novinarku Luciju Car (Judita Franković) uvest će u nove istrage tajni koje kriju zaboravljeni grobovi. Budeći duhove pokojnih, Lucija će uzbuditi žive, a prošlost će se još jednom neraskidivo povezati sa sadašnjošću.

Uz pomoć Ines Polić (Nina Violić), problematične veteranke istraživačkog novinarstva, i Romana Soršaka (Goran Navojec), šarmantnog načelnika istarske krimpolicije, Lucija će tvrdoglavo zaroniti u potragu za istinom, slijepo vjerujući da je baš istina jedini temelj na kojem je moguće graditi budućnost.

Političke intrige, osobni interesi, prijevare i ubojstva izronit će iz zakopanih grobova i ugroziti živote. Lucija će još jednom na bolan način otkriti: da bi mrtvi počivali u miru, živi moraju platiti visoku cijenu.

 

Podsjetimo da je Počivali u miru bila prva hrvatska dramska serija koja je ušla u službenu konkurenciju jednog od najvećih svjetskih festivala televizijske drame u Seoulu, a pozvana je i na međunarodnu smotru televizijskih serija "Series Mania" u Parizu. "Počivali u miru" je i prvi hrvatski dramski format koji je za američko tržište otkupio jedan od najvećih svjetskih studija "Lionsgate".

Među uspjehe serije treba navesti i nagradu za režiju TV serije na Danima hrvatskog glumišta, nagradu Hrvatskog društva filmskih snimatelja za najbolju kameru u TV seriji, kao i nominacije glavne glumice Judite Franković za nagradu hrvatskog glumišta i Večernjakovu Ružu popularnosti.
Redatelj druge sezone je Goran Dukić.

 

1. epizoda 2. sezone
Kasna jesen. TV novinarka Lucija Car dolazi u malo istarsko mjesto Globin snimiti reportažu o tajanstvenom kultu koji štuje poganske žrtvene običaje starih Histra, a na čijem je čelu navodno Marija Križman, vlasnica stancije u kojoj Lucija odsjeda.

Nakon što otkrije da Globin već desetak godina potresa niz neobjašnjenih smrti radnika tvornice cementa Chemix koja je u mađarskom vlasništvu, priča o krvavim obredima gurnuta je u drugi plan. Svi umrli imali su zdravstvene probleme s plućima i dišnim putevima, što se povezuje s Chemixom koji je prije cementa proizvodio opasni azbest.

Smrti su godinama zataškavane, a Lucijin dolazak u Globin poklapa se s tragičnim događajem čija je posljedica bijes Globinjana i njihova odlučnost da se konačno otkrije istina o preminulima...

 

 

INFO

1. sezona

Priča o mladoj televizijskoj novinarki Luciji Car (Judita Franković) koja se, uz pomoć umirovljenog zatvorskog čuvara Martina Strugara (Miodrag Krivokapić), upušta u istraživanje sudbina ljudi pokopanih na napuštenom zatvorskom groblju. Pred njima počinju izranjati duhovi proteklog tranzicijskog vremena, ono njegovo naličje koje smo brzo zakopali i ostavili zaboravljeno, bez suočavanja s njegovom pravom istinom.

Tonući sve dublje u mrežu tajni, zločina i urota koje su ispreplele živote običnih ljudi, politiku i medije, Lucija će se naći u životnoj opasnosti, te se suočiti sa strašnim istinama o sebi i bliskim ljudima. Tvrdoglavo uvjerena kako samo istina može osigurati bolji svijet, Lucija će na bolan način otkriti: da bi mrtvi počivali u miru, živi moraju platiti visoku cijenu!

"Luciju Car prate demoni očeva uspjeha, koji je bio poznati novinar, i silno želi dobiti neku dobru priču. Ona u sebi ima bahatosti i odrješitosti, ali zapravo i plemenitosti. Kako počinje kopati po prošlosti tako svakakva prljavština počinje izlaziti na vidjelo", komentirala je svoju ulogu Judita Franković. "Meni je karakter Martina Strugara bio nevjerojatno zanimljiv - jedan dosta rigidan, tvrd, otuđen karakter obzirom na okolnosti u kojima je živio i posao kojim se bavio. Ali s vremenom ćemo otkriti da je Martin jedna nevjerojatno kompleksna ličnost", rezimirao je Miodrag Krivokapić govoreći o ulozi zatvorskog čuvara.

Redatelji serije su Goran Rukavina i Kristijan Milić, a direktor fotografije Mario Sablić. Glavni scenarist bio je Saša Podgorelec, dok se priča temelji na ideji Koraljke Meštrović i Gorana Rukavine.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...