Iako se grčki košarkaški velikan Panathinaikos nalazi u tzv. prijelaznoj sezoni, bez većih problema je prošao u drugu fazu Eurolige i ozbiljno konkurira za četvrtfinale. Grke je početkom sezone napustio najtrofejniji i vjerojatno najbolji košarkaški trener novije košarkaške povijesti, Željko Obradović, no PAO se nije raspao, nego je nastavio igrati vrlo dobru košarku. Pod vodstvom novog trenera Pedoulakisa PAO se ove sezone neće 'nabrati' trofeja, no njihov je cilj i tako postaviti temelje za naredne sezone.

Žalgiris je bio jedno od najljepših iznenađenja prve faze Eurolige - Litvanci su igrali upravo fantastičnu košarku. U prvoj fazi su ipak izgubili dva susreta, no tek nakon što su osigurali drugi krug natjecanja. Žalgiris bi ove sezone mogao stići daleko, no valja pričekati da krene drugi krug natjecanja u kojem su suparnici bitno kvalitetniji i gdje se do pobjeda ne dolazi lako.

Ovaj dvoboj donijet će sudar naša dva reprezentativna beka - za PAO igra Ukić, a za Žalgiris Popović; njihov dvoboj i njihovi učinci mogli bi u velikoj mjeri odrediti tijek ovog susreta. Panathinaikos protiv Žalgirisa pogledajte na kanalu SK Prime.