U prvome kolu skupine F druge faze košarkaške Eurolige sastaju se turski Bešiktaš i ruski Khimki. Iako ne spadaju u sam vrh europske košarke, ova dva sastava su vrlo rutinirano izborila drugu fazu Eurolige i imaju se pravo nadati čak i plasmanu u četvrtfinale. U skupinu F svrstani su Khimki, Bešiktaš, Caja Laboral, Fenerbahce, Olympiacos, Barcelona, Maccabi i Siena - ukoliko su Barca i Olympiacos zbog svog renomea favoriti, ostala dva mjesta čine se otvorena.

Ni ovaj euroligaški dvoboj neće proći bez hrvatskih košarkaša - za Bešiktaš igra Damir Markota, a za Khimki igraju Zoran Planinić i Krešo Lončar. Khimki izgleda kao nešto ozbiljniji sastav, no definitivno je pobjediv, osobito ako turski navijači ispune Arenu i stvore tradicionalno paklenu atmosferu.

Planinić u zadnje vrijeme igra u vrlo dobroj formi, a njegov trener, poznati Rimas Kurtinaitis, ga je nedavno javno pohvalio proglasivši ga ključnim igračem Khimkija. U zadnjih tjedan dana Khimki je predvođen Planinićem srušio CSKA i Lokomotiv Kuban, a u oba susreta naš košarkaš je imao glavnu riječ na parketu.

Hoće li Turci do pobjede ili će se Planinić još jednom iskazati, pogledajte na kanalu SportKlub.