Ovoga tjedna kreće druga faza košarkaške Eurolige u kojoj sudjeluje 16 najboljih klubova Staroga kontinenta. Podsjetimo da su se u prvoj fazi takmičila 24 kluba podijeljena u četiri skupine, a najbolje četiri momčadi iz svake skupine zaradile su drugu fazu natjecanja. Preostalih 16 timova podijeljeni su u dvije skupine, a najbolje četiri momčadi iz svake grupe odlaze u četvrtfinale.

U skupini E prvi susret druge faze odigrat će Alba iz Berlina i Real iz Madrida. Berlinski sastav je u drugu fazu stigao kao četvrtoplasirani tim skupine B, a Madriđani su bili najbolji u skupini A. Košarkaški Real, za razliku od nogometnog, ove sezone igra odlično - u španjolskoj ligi su izrazito dominantni, a odlično im ide u Euroligi. Pablo Laso je, čini se, ove sezone odlično izbalansirao Real pa se njihovi navijači ove sezone mogu nadati kakvom velikom trofeju.

Alba je solidna i može iznenaditi, no Real izgleda vrlo ozbiljno i želi drugi krug otvoriti pobjedom. Kako će Real odigrati u Berlinu, pogledajte na kanalu SK Prime.