Dan nakon Božića Liverpool gostuje kod vrlo neugodnog protivnika - Stokea. Crveni s Anfielda su zadnjih tjedana nešto i odigrali i upisali tri prvenstvene pobjede te se popeli na osmo mjesto na tablici Premier lige. Kako ni glavni kandidati za mjesta koja vode u LP naredne sezone ne igraju u konstantno dobroj formi, Liverpool je unatoč lošem startu sezone uhvatio priključak s konkurencijom; Arsenal, Tottenham i Everton imaju samo pet bodova više od Redsa.

U prošlom kolu Liverpool je pregazio Fulham sa 4-0, no protiv Stokea se ne mogu nadati tako lakom poslu - Lončari i ove sezone igraju dobro, nalaze se u gornjem dijelu tablice, a u zadnjih šest susreta nisu izgubili; nakon tri pobjede za redom upisali su tri uzatopna remija, a zadnji na gostovanju kod Tottenhama. Stoke i ove sezone igra tradicionalni engleski nogomet s puno trčanja, žestokih startova, proboja po krilima i dugih lopti koje traže Croucha, a rezultat takve konzervativnije taktike je mali broj golova koji pada na njihovim utakmicama i veliki broj remija - nakon 18 odigranih kola Stoke ima gol razliku od 15-13, a već je deset puta remizirao!

Za pobjedu protiv Stokea valja pokazati visoku kvalitetu, a imaju li Redsi sve potrebne sastojke za novi trobod, pogledajte na kanalu SportKlub.