Ovoga vikenda igraju se i utakmice 15. kola regionalne košarkaške lige - Cibona dočekuje mađarski Szolnoki, Zadar gostuje kod Zvezde, a Split na Gripama dočekuje Union Olimpiju iz Ljubljane. Splićani su u prošlome kolu teško poraženi na beogradskom gostovanju kod Crvene zvezde - bilo je + 27 za domaće iako se takav rasplet situacije nije dao naslutiti nakon prve četvrtine koju je Split riješio u svoju korist. Split je u Beogradu igrao bez veterana Vujčića i Vukušića koji su bili lakše ozlijeđeni, no prema zadnjim informacijama za Olimpiju će biti spremni.

Split ove sezone igra vrlo solidno na svom domaćem parketu gdje ima omjer pobjeda i poraza 5-2, no u gostima se pretvara u neku drugu momčad i sa skorom 0-7 je najpoželjniji gost lige. Za ovu sezonu Split nema velikih ambicija, a najvažnija im je stvar kvalitetno obaviti privatizaciju i sačuvati status regionalnog ligaša.

Olimpija ima bitno veće ambicije od Splita, a to je plasman na Final Four regionalne lige. Za sad im ide dobro i nalaze se pri vrhu tablice, a otkad su se riješili Eurolige i fokusirali na Ligu ABA, ušli su u seriju pobjeda - slavili su u zadnja četiri prvenstvena meča i to protiv Cibone, Širokog, Budućnosti i Radničkog. Hoće li se nastaviti serija Slovenaca ili će Split naći inspiracije i uzeti još jednu domaću pobjedu, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.